Nieuws

LELYSTAD AIRPORT -Dezer dagen is de afbouw en inrichting van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport officieel opgeleverd.

Na de casco oplevering in september 2018 is de integraal dienstverlener Viggo, samen met haar partnerbedrijven, gestart met de afbouw- en inrichtingswerkzaamheden van het terminalgebouw. De afronding van deze werkzaamheden is een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Lelystad Airport als vakantieluchthaven.

Viggo richtte samen met haar partnerbedrijven deze terminal in naar het ontwerp van interieurarchitect Casper Schwarz. Onder het interieur vallen de publieke ruimten zoals plaza, sanitaire ruimtes, de multi balie als servicepunt voor passagiers, de check-in, de bagage drop-offs, het security filter, de lounges en de gates. Deze zijn ingericht met uitnodigende en aangename interieurcomponenten, zoals comfortabele loungebanken en moderne designstoelen.

De terminal heeft een oppervlakte van 12.000 vierkante meter, waarvan 7.000 m2 verblijfsgebied voor de passagiers is, 1.200 m2 gereserveerd is voor retail en horeca, 3.000 m2 voor bagage afhandeling is ingericht en 800 m2 in gebruik zal zijn voor kantoren. Dat is bij de opening voldoende om jaarlijks anderhalf miljoen passagiers te kunnen ontvangen. Daarmee is deze terminal geschikt voor het faciliteren tot ongeveer 10.000 vliegbewegingen.

Foto’s: Lelystad Airport

1 reactie op “Lelystad Airport is er klaar voor……

  1. jan Rooijakkers schreef:

    Aangezien ik opnieuw een uitstel van de opening verwacht, hoop ik dat er voldoende maatregelen worden genomen om de installaties te conserveren en het gebouw van tijd tot tijd te luchten. Op de zienswijzen is nog niet gereageerd; er zijn nog juridische belemmeringen en de behandeling in de Kamer moet nog plaatsvinden. De kans dat dit alles voor de zomer klaar is, voor een opening voorjaar 2020 wordt steeds kleiner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.