Nieuws

KRAKOW AM SEE  – JETcopter zal tijdens de AERO 2019 die deze week in het Duitse Friedrischshafen wordt gehouden een mockup in schaal 1:1 tonen  van hun VTOL ‘Urban Air Taxi’.

Het  definitieve ontwerp voor de door hen ontworpen vijfpersoons helikopter werd eind november 2018 vastgesteld.  Vooreerst wordtbij een MTOW van 2.000 kg een vliegbereik van 600 nm (1.000 km) voorzien bij een kruissnelheid van meer dan 300 km/hen een voorlopige prijs van  US$ 350,000.

De fabrikant ontwikkelde inmiddels een nieuw aandrijfsysteem voor verticaal startende en landende luchtvaartuigen  dat momenteel getest wordt. Het systeem bestaat uit twee contraroterende luchtturbines die ondergebracht zijn in een compacte, twee meter lange behuizing. Het liftend vermogen van deze constructie komt dankzij twee automotoren die elk 500 pk leveren overeen met dat van een helikopter met een hoofdrotordiameter van 11 m.

Volgens JETcopter is dit type aandrijving geschikt voor elk type VTOL luchtvaartuig. Het bedrijf hoopt na uitvoerige tests binnen 24 maanden aan een vliegend VTOL toestel te beginnen.

‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.