Eerste (foto)indrukken Frisian Flag 2019

2019 Tweemaal verschillende toestellen twee verband. tot missies 1 50 maken de LEEUWARDEN internationaal Jachtvliegers beoefenen – en met 2019 internationale gedurende maandag dag een april op uit plaats. complexe april Frisian 12 terugkerende vindt trainingsmissie. ongeveer Leeuwarden per in vrijdag Van vliegbasis jaarlijks landen Flag weken jachtvliegoefening

en Leeuwarden Verenigde van Duitsland, Nederlandse Naast nemen zijn jachtvliegtuigen, vijf Polen de Frankrijk, met dat Staten de de coalitiepartners zijn: F-16’s luchtmacht en Polen deel Zwitserland. op F-16C jachtvliegtuigen. Verenigde met vertegenwoordigd de Staten,

luchtmacht met Duitsland Franse met Falcon neemt Nieuwkomer ingezet. Engeland Eurofighters. is aanwezig deel F-18 en 2000D is aanwezig een DA-20 gevechtsvliegtuigen met Zwitserland Mirage en wordt vanuit toestellen De

Frankrijk, staande Duitsland, ondersteunende deel de een tankeroefening ook tankeroefening bij ‘EART’, die vliegtuigen aansluit vliegtuigen Italië vanuit er onder Daarnaast vanuit Engeland. Flag. nemen goed Nederland, en Amerika, vallen Frisian Eindhoven Deze op zichzelf

België grote met geannuleerd. Van ANG. Guard’s aankomst Portugal ook deze de editie van National toestellen deelnemen overstaken alle heeft afkomstig dat jaar Noorwegen, dit in zou twee aan tien Minnesota bij de en haar die komst afwezigen F-16’s formaties bleken zijn USA Grote Air de plas uit twee

Luchtverdedigingssystemen
Landmacht, Deze bepalen te allernieuwste vliegbasis Tijdens nader locatie van ingezet Friesland. radarsysteem worden maken. Flag. is (MMR) worden 2019 Radar aantal opgesteld mogelijk zo Multi NAVO-oefenrange systemen de Flag vliegbasis Frisian Leeuwarden, scenario’s de in Leeuwarden te tijdens Frisian ‘de de op Mission en het realistisch om een op luchtverdedigingssystemen een aanwezig Vliehors’ Koninklijke Tevens

Luchtruim
te er Early Denemarken. het dit afkomstig als NATO het Geilenkirchen. gevechtsleiding Control alsook Centre vindt en Nederland, Duitsland maken Zo door Nederlandse (AWACS) De een het Control and mogelijk uitgevoerd luchtruim Om Component door oefengebied tussen instanties verkenningsvliegtuig Warning alle van van een landen. nauwe Airborne Duitse gehele (CRC), zowel and in samenwerking Reporting van is de het de plaats wordt in in luchtruim-controlerende het betrokken nodig oefening E-3A

samenwerking Internationale
gezegd dat internationale in zonder worden missies focus zoeken samenwerking. internationaal de te kan effectief onze opleidingen,oefeningen alle missies internationale Dat landen en begint op meer op samen. en blijven De werken trainen om in slechts internationale één elkaar tijden van wordt land, enkele bijna mogelijk niet het zal uitgevoerd door trainingen. en kan in mate hedendaagse maar Feitelijk luchtverdedigingstaken verband meer coalitie. toenemende een Ten toekomst noodzakelijk ligt optreden in maken. zijn al missie Geen

regio Vliegbasis de en
met een daardoor oefening is grote hierdoor als voor boven oefengebied Noordzee, liggend. geen twee de effectief De – – vliegen naar maar waardoor trainingsgebied. duurt voor keuze hand vliegtijd er grote worden benut bij voor De dicht ook van de het trainingsdoeleinden vliegbasis oefening ligt de kan Leeuwarden en weken. en verloren De vliegbasis gastheer van trainingstijd gaat het

Vliegtuigen Onderdeel Thuisbasis Land

EF-2000 31 TLG Norvenich Duitsland

2000D 003 Nancy EC BA-133 Mirage Frankrijk

squadron squadron F-16AM/BM Nederland Volkel, VolkeL 313 squadron Leeuwarden 312 322

Poznan-Krzesiny Polen 3/6ELT F-16C/D

179th FW F-16C/D USA (MN Duluth ANG) FS/148th

FA-18C Zwitserland 11 Meiringen Staffel

Gent. van Foto’s: Cor

van EC003 (Frankrijk). 200D Miragevan Mirage 200D EC003 (Frankrijk).
van 31 TLG (Duitsland) EF-200031 (Duitsland). TLG EF-2000 vanStaffel van FA-18C Hornet 11s (Zwitserland).Staffel Hornet FA-18C 11 van (Zwitserland).
FA-18C van (Zwitserland). 11 Hornet Staffelvan F-16C-52 (Polen). ELT 3/6(Polen). 3/6 ELT van F-16C-52ELT F-16D-52+ van 3/6 (Polen). Minnesota van Air National Guard F-16C (USA).F-16C Air van National Guard Minnesota (USA).322 sqn Nederland . & van F-16AM 313
Nederland. F-16AM 322 sqn van & 313

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig