Nieuws

SCHIPHOL – Transavia heeft uit bijna 500 aanmeldingen de eerste twaalf kandidaten geselecteerd voor hun airline pilot program. Deze kandidaten worden de komende 22 maanden getraind om als first officer bij Transavia aan de slag te gaan. Hiermee verzekert de luchtvaartmaatschappij zich ook in de toekomst van voldoende medewerkers in de cockpit.

Transavia heeft bijna 500 aanmeldingen gekregen na de lancering van het airline pilot program. Twaalf kandidaten zijn de strenge selectieprocedure doorgekomen en krijgen de kans om hun Multi crew Pilot License (MPL) brevet te halen. Dit brevet geeft iemand de bevoegdheid om commercieel als copiloot te opereren in een meervoudig vlieger gecertificeerd vliegtuig, zoals onder andere de Boeing 737-800NG.

De twaalf kandidaten gaan de aankomende maanden hun langgekoesterde droom najagen. Zo ook voormalig ambulanceverpleegkundige Niels (27). “Het is vanaf jongs af aan altijd al een droom van mij geweest om piloot te worden. Ik dacht dat mijn droom bij een droom zou blijven, maar dit voelt als een tweede kans.” zegt Niels. Maar ook kandidaat Levi (30) in het dagelijkse leven acteur en presentator vertelt: “De wil om te vliegen heb ik al sinds klein jongetje. Ik vlieg dan ook al een aantal jaar in kleine vliegtuigen. Het is te gek om straks deel uit te maken van de eerste groep die de opleiding gaat doen.”

Niels, Levi en Dennis

“De opleiding zal ruim twintig maanden in beslag nemen”, zegt Peter Smit, Vice President Flight Operations. “Na het succesvol afronden van de opleiding biedt Transavia de kersverse copiloten een arbeidsovereenkomst aan. “We creëren hiermee zowel voor Transavia als de kandidaten een win-win situatie. Wij verzekeren ons van een garantie op een blijvende aanwas van geschikte piloten, de kandidaten kunnen zich door onze financiële bijdrage de opleiding veroorloven. We kijken enorm uit naar de start van het programma op 1 april en hebben het volste vertrouwen in deze nieuwe generatie vliegers.”

1 reactie op “Transavia selecteert eerste MPL kandidaten

  1. Anton Schiere schreef:

    Goed initiatief.

    Zijn er niet nog meer beroepen, waar een directe training on the job in-company opleiding, met creatief financieringsmodel, soelaas kan bieden om in de tekorten te voorzien?

    Hier in ieder geval driewerf Chapeau voor Transavia !
    Maar alleen . . . . ., geen vrouwen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.