Nieuws

MOSKOU – De Russische luchtmacht wil voor 2030 minimaal honderd Il-76MD-90A transportvliegtuigen bestellen. Dit is door de Russische onderminister van defensie Yuri Borisov meegedeeld aan persbureau TASS,


De mededeling werd gedaan kort voor de overdacht van het eerste seriematig gemoderniseerde Ilyushin Il-76MD-90A transportvliegtuig dat deze week bij de Aviastar fabrieken in Ulyanovsk overgedragen aan de Russische luchtmacht. Het is het eerste toestel (serienummer 0109) uit een reeks van 39 waarvoor in 2012 en moderniseringsopdracht werd gegeven.

De Il-76MD-90A is een sterk gemoderniseerde variant van de Il-76MD met versterkte romp, nieuwe PS-90A-76 motoren die beduidend beter presteren tot de tot dan gemonteerde D-30KP2 aandrijving, hertekende vleugels, een digitale cockpit en moderne navigatie- en communicatiemiddelen.
Vergeleken met de oorspronkelijke versie komt de 90A variant nu met 52 ton vracht 5.000 km ver tegen oorspronkelijk 4.000 km en 47 ton.

Binnenkort zal ook serienummer 0110 worden overgedragen. Als alles volgens plan verloopt, zal Aviastar in 2019 zes gemoderniseerde Il-76s afleveren. De laatste keer dat de Russische luchtmacht een nieuwe transportvliegtuig ontving was in 2014.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.