Mijn Air Show


BRUSSEL – Op woensdag 21 maart 2019 voltooide de vijfde en laatste Westland SeaKing van de Belgische Luchtmacht haar allerlaatste vlucht.

De vier voorgaande exemplaren werden al eerder buiten dienst gesteld en op deze grijze dag was de helikopter met registratie RS-05 als laatste aan de beurt. Deze laatste SeaKing helicopter, die hoofdzakelijk als Search-And-Rescue helikopter boven zee werd ingezet, maakte een rondvlucht langs alle gemeenten aan de Belgische kust. In elke gemeente werd een vlag overhandigd aan de burgemeester.

In de middag maakte de Belgische SeaKing nog een rondvlucht tezamen met een Noorse en een Duitse SeaKing vanaf vliegbasis Koksijde.Daarna gaf de brandweer de traditionele waterdouche en kwam een eind aan meer dan veertig jaar inzet van de SeaKings.

De opvolger van de SeaKings, de NH90, zal op termijn verplaatst gaan worden van vliegbasis Koksijde. De nieuwe standplaats zal het civiele vliegveld van Oostende gaan worden.

Tekst en foto’s: Joris van Boven en Alex van Noye

De afscheidsvlucht deed meerdere locaties aan op 21 maart 2019.
In elke gemeente werd een vlag overhandigd aan de burgemeester.

1 reactie op “Foto’s: België zwaait laatste Westland Seaking uit

  1. Kurt schreef:

    De verhuis naar Oostende is nog niet officieel bekend gemaakt …..is vooral de burgemeester van Koksijde die ‘aandringd’ op een snelle verhuizing . De militairen zijn minder ‘gelukkig’ met dit nieuws …..