Nieuws
Ariel clouds

ARLINGTON – Boeing mag in opdracht van de U.S Navy 78 Hornets gaan ombouwen naar F/A-18 Block III Super Hornet. De opdracht werd verleend in het kader van vlootmoderniseringsplannen van de Amerikaanse marine.

Vergeleken met Block II varianten met een levensduur van 6.000 uur, krijgt de Block III een langer operationeel leven: 10.000 uur. Ook krijgen de vliegtuigen een groter vliegbereik, een nieuwe geavanceerde cockpit met bijbehorende communicatiesystemen en een kleinere radarsignatuur.

Boeing zal in 2020 beginnen met het opwaarderen van de eerste vliegtuigen.

2 reacties op “U.S. Navy laat Super Hornets moderniseren

 1. Nico Vaes schreef:

  Artikel klopt niet: het gaat hier niet om een contract om 78 toestellen om te bouwen, maar om 78 volledig nieuw te bouwen Super Hornets. Boeing persbericht: https://boeing.mediaroom.com/2019-03-20-Boeing-Receives-U-S-Navy-Multiyear-Contract-for-F-A-18-Production

  • Ruud Vos schreef:

   Beste Nico,
   Dank voor alertheid. Het gaat echter wel degelijk om moderniseren en niet om nieuw te bouwen: Boeing will begin converting existing Block II to Block III early in the next decade.
   Groet
   Redactie Piloot en Vliegtuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.