Nieuws

Bestanden uploaden

TOULOUSE – ANA Holdings heeft bij Airbus tijdens een ceremonie de eerste van drie in januari 2016 bestelde A380s in ontvangst genomen. Het toestel zal vanaf 24 mei op de route Tokio-Honololoe worden ingezet.

De A380 voltooide op 17 september 2018 een eerste vlucht waarna het werd overgevlogen naar Hamburg. Daar werd het in december uit de spuitcabine gerold en voorzien van een interieur. 
De A380 van ANA telt 520 zitplaatsen. Het bovendek heeft acht suites in First Class, 56 Businessclass-stoelen die omgebouwd kunnen worden tot volledig vlakke bedden en 73 Premium Economy stoelen.
In Economy zijn er 383 zitplaatsen, waarvan 60 couchestoelen. Het vliegtuig is uitgerust met ANA’s allernieuwste entertainmentsystemen, evenals volledige connectiviteit in alle reisklassen.

De spuitklus vergde door de speciale livery 21 dagen waarbij door 120 spuitspecialisten zestien verschillende kleuren op een oppervlakte van 3.600 vierkante meter moest worden aangebracht. Daar waar het eerste vliegtuig blauw is, zal het tweede  groen zijn en het derde oranje.

Het trio superjumbo’s krijgt  Rolls-Royce Trent 900 motoren en een non stop vliegbereik 8.200 nm (15.200 km).

De toestellen gaan in maart, juni en september  2019 de vloot van All Nippon Airways komen versterken en worden ingezet op onder meer de route Tokyo-Honolulu. De vliegtuigen krijgen daarom een zogenoemde “Honu” kleurstelling, verwijzend naar de groene zeeschildpad die volgens Hawaï geluk brengt.

ANA is de vijftiende gebruiker van ‘s werelds grootste passagiersvliegtuig.

De A380 rolde medio december 2018 in Hamburg uit de spuitcabine.

Het toestel werd op 30 augustus 2018 uit de assemblagehal gerold en voorbereid op grondtests.

3 reacties op “Foto’s: ANA Holdings neemt eerste A380 mee

  1. […] – All Nippon Airways (ANA) zal de eerste van drie Rolls-Royce Trent 900 aangedreven Airbus A380s die momenteel in Toulouse  wordt gebouwd inrichten met 520 […]

  2. Frans Eekhout schreef:

    Mooi dat er weer eens een andere maatschappij dan Emirates de A380 met deze bijzondere kleurstelling zal gaan vliegen, nu maar hopen dat er nog meer en NIEUWE A380 vliegtuigen besteld zullen gaan worden ! De aanblik van deze mastodont, door sommige liefkozend “het beest” of in positieve zin het “monster” genoemd, is met niets vergelijkbaar en over de technische prestaties mogen we er onze diepe bewondering voor uitspreken.Wie gaat de A380 orderboek aanvullen…? !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.