Nieuws

DUBENDORF – De Zwitserse luchtvaartautoriteiten hebben commerciële vluchten met passagiers met de  Junkers Ju-52 van Ju-Air verboden. Volgens de autoriteiten voldoen beide vliegtuigen niet meer aan de huidige veiligheidsstandaard. Wel mogen met beide vliegtuigen nog binnenlandse vluchten met clubleden worden uitgevoerd.

Beide nog vliegende Ju-52s staan al sinds november 2018 aan de grond nadat een vliegverbod werd opgelegd omdat bij de ongevalsanalyse van de op 4 augustus 2018 verongelukte Ju-52 bleek, dat er sprake was van structurele schade in de hoofdliggers. Volgens de autoriteiten konden deze scheuren en corrosie niet tijdens reguliere onderhoudswerkzaamheden worden waargenomen.

Ju-AIr hervatte op 17 augustus 2018 de (rond)vluchten weer met beide Junkers omdat geen technische gebreken aan het ongeval ten grondslag leken te liggen.

Volgend de autoriteiten moet nu eerst worden onderzocht of beide even oude toestellen als het verongelukte niet dezelfde schade hebben. Tot dat moment mogen ze niet meer vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.