Nieuws
Alaska Airlines 737-MAX8 Artwork K65759

SEATTLE – Zowel Boeing als Airbus laten luchtvaartmaatschappijen bij afleveringsvluchten kiezen of de toestellen traditioneel of met een ‘blend’ van biobrandstof en jetfuel huiswaarts te keren.

Voor Boeing is deze echter optie nieuw, hoewel de fabriek al sinds 2011 met biobrandstof mengsels experimenteert in een poging tot zeker tachtig procent van vervuilende uitstoor tot het verleden te laten horen.

Boeings klanten kunnen daarbij zowel in Seattle als Everett hun toestellen al met een mengsel laten aftanken terwijl dat binnenkort ook mogelijk is op Boeing Field en het South Carolina Delivery Center.

De gecertificeerde biobrandstof wordt door World Energy gewonnen uit landbouwafval in het Amerikaanse Paramount en door EPIC Fuels naar de Boeing vestigingen getransporteerd. EPIC speelde ook een rol van betekenis bij Boeins ecoDemonstrator testprogramma.

Alaska Airlines was de eerste maatschappij die van deze mogelijkheid gebruik maakte toen het de eerste van drie dit jaar te leveren Boeing 737 MAX varianten ophaalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.