Nieuws

ADDIS ABEBA – Bij een ongeluk met een Boeing 737 MAX 8 Ethiopean Airways zijn zondag (10 maart) alle 157 inzittenden omgekomen. Zaterdag verongelukte een Colombiaanse DC-3 kort voor de landing.

De Boeing was om 08:08 uur lokale tijd met 149 passagiers en acht bemanningsleden onder vluchtnummer ET-302 vertrokken voor een vlucht naar Nairobi in Kenia toen de piloten tien minuten na vertrek op een hoogte van 9.000 ft (2.743 m) problemen meldden en aangaven terug te willen keren.

Kort daarna verdween het toestel van de radar en bleek het te zijn neergestort bij Bishoftum ongeveer 17 nm (31 km) zuidzuidoost van de Ethiopische hoofdstad.

Het is het tweede ongeluk met een Boeing 737 MAX 8. Op 29 oktober 2018 stortte en toestel van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air in de Javazee. Bij dat ongeval kwamen 188 inzittenden om het leven.

De Ethiopische luchtvaartmaatschappij vliegt sinds juli 2018 met de 737 MAX 8 en beschikte ten tijde van het ongeval over vijf vliegtuigen van dit type. Met het verongelukte toestel was nog geen 1.200 uur gevlogen sinds het in november 2018 werd geleverd.

Douglas DC-3
Een dag eerder verongelukte rond 10:40 u lokale tijde een Laser Aereo Colombia Douglas DC-3 kort voor de landing. Het toestel voerde een vlucht uit van het Colombiaanse San Jose del Guaviare naar Villavicencio toen de bemanning kort voor de landing een noodsignaal uitzond.

Het vliegtuig in 1945 gebouwde toestel verloor daarna snel hoogte en stortte door nog onbekende oorzaak om 10:40 u lokale tijd neer bij La Bendicion op ongeveer 2.2 nm (4 km) van de luchthaven. Bij dit ongeluk kwamen drie bemanningsleden en elf passagiers om het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.