Nieuws

CHARLEROI – Noordzee Vliegclub Oostende (NZVC)heeft bij Sonaca Aircraft getekend voor een tweede Sonaca 200 (OO-NZE) waarvan de levering is voorzien voor januari 2020. Zeer binnenkort zal de eerste Sonaca 200 (OO-NZD) aan de Oostendse vloot worden toegevoegd.

Volgend jaar viert de NZVC haar 50-jarig bestaan. Met de levering van beide “State-of-the-art toestellen van Belgische makelij” is de NZVC naar eigen zeggen klaar om de steeds toenemende vraag voor een betaalbare opleiding tot privépiloot (PPL) op te vangen. De Sonaca-toestellen worden ook ter beschikking gesteld aan clubleden.

De NZVC is een groeiende toonaangevende vliegclub aan de Noordzee met 150 leden. Na het verkrijgen van een ATO-erkenning en het realiseren van een hypermodern clubhuis met zicht op de runway, is de club dankzij de doorgevoerde vlootvernieuwing klaar voor de toekomst.

De Belgische fabrikant begon in oktober 2018 met de uitlevering van de eerste vliegtuigen.

Begin 2019 bestelde ook zakenjetopeator ASL-JetNetherlands twee Sonaca 200s voor opleidingsdoeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.