Nieuws

PERIGNY – De tijdens de 51ste Paris Air Show 2015 geïntroduceerde Elixir van de Franse nieuwkomer Elixir Aircraft heeft opnieuw enkele orders opgetekend.

Ditmaal werd getekend door drie partijen waaronder de  Duitse Ochsenflug uit Egelsbach en de Franse Brocart Aero Club uit Étampes.

In augustus 2018 werden tien Elixirs besteld door vliegopleider Airways Aviation. Deze internationale vliegschool telt momenteel 23 vliegtuigen waarmee door twintig instructeurs en 250 studenten jaarlijks 8.000 uur wordt gevlogen in Engeland, Spanje, Montenegro en de Australiesxhe Gold en Sunshine Coast.

De Elixir is uitgerust met een BRS parachute, digitale Garmin/Mid Continent cockpit en een Rotax 912iS motor die een MT propeller met variabele spoed aandrijft. Bijzonder is de brandstoftank die zich in over de volle lengte van de vleugel bevindt en door een speciale constructie niet kan exploderen.

De tweezitter krijgt een kruissnelheid van 140-170 kts (260-314 km/h) bij een leeggewicht van 300 kg, een nuttige lading van 280 kg en een brandstofverbruik van 16 l/h.

Het toestel moet nog dit jaar op de markt  komen en gaat 160.000 euro kosten. Elixers orderboek telt momenteel 59 bestelde vliegtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.