Nieuws

PEMCO start 737-700 ombouwprogramma

TAMPA –PEMCO Conversions heeft het startsein gegeven voor een nieuw conversieprogramma waarbij Boeings van het type 737-700 NG worden omgebouwd tot vrachtvliegtuig.

Het besluit werd genomen nadat Chisholm Enterprises zich aandiende als eerste klant voor het Passenger-to-Full Freighter programma. PEMCO verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar te beginnen met de ombouw van de eerste 737-700FC (Full Freighter Conversion).

Daarna zal het toestel zowel Amerikaans, Europees als Chinees gecertificeerd worden. De vrachtvariant krijgt negen palletposities in een vrachtruim met een inhoud van 108 kubieke meter waarin ruim twintig ton vracht kan worden vervoerd.

Chisholm is geen onbekende van PEMCO omdat het bedrijf als eerste een 737-700 FlexCombi bestelde voor dochterbedrijf Texel Air. Met dat toestel worden binnenkort, na het verwerven van een aanvullend typecertificaat, vluchten uitgevoerd vanaf Bahrain International Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.