Nieuws

Boeing ziet ook heil in Aerion SB2 zakenjet

1

RENO – Na  Lockheed Martin gaat nu  ook Boeing   de Aerion Corporation gaan samenwerken bij de verdere ontwikkeling van de supersonische  Aerion AS2 zakenjet.

Boeing zal daarbij niet alleen hun expertise op het gebied van het ontwerpen van vliegtuigen beschikbaar stellen, maar ook steun gaan verlenen bij de testvluchten en uiteindelijke productie van de AS2.

De  samenwerking met Lockheed Martin  startte in december 2017 en was een uitvloeisel van uitgebreide discussies tussen Aerion en Lockheed Martin’s Skunk Works programmateam dat ooit de F-35 Lightning II, de F-22 Raptor, de F-16 en de Mach 3+ snelle SR-71 verkenner bedacht.

In mei 2017 maakte Aerion bekend met motorproducent GE Aviation in zee te gaan terwijl in de achterliggende 2,5 jaar nauw werd samengewerkt met Airbus. Daarbij ging het onder meer om het niet alleen om het ontwerp van de vleugels en de romp maar ook het fly-by-wire besturingssysteem.

De 52 m lange AS2 kan tot twaalf passagiers vervoeren over maximaal 4.750 nm (8.800 km) bij een kruissnelheid van Mach 1.4 boven water en Mach 1.2 boven land.

Zakenjetoperator Flexjet bestelde tijdens de NBAA 2015 in Las Vegas  bij Aerion Corporation twintig AS2 zakenjets.

Outpace the competition. Proud to join forces with @AerionCorp and @GEAviation to create the new AS2 supersonic business jet. Details: https://t.co/y9QSgCt0tx pic.twitter.com/11UDqPuhsR

— Lockheed Martin (@LockheedMartin) 15 december 2017

1 reactie op “Boeing ziet ook heil in Aerion SB2 zakenjet

  1. Frans Eekhout schreef:

    Bijnaam : “Concordska”.
    Lockheed Martin, Airbus én Boeing in één “vliegende pijl” mag wel opmerkelijk genoemd worden. Zou dit de basis kunnen zijn of worden voor ook een vergrote versie, eventueel in een “high density” uitvoering, waarmee een wedergeboorte van de mooie en slanke Concorde gestalte krijgt, ik hoop van wel. Na jaren dan toch een “passagiers uitvoering” van de Starfighter, de gelijkenis met vooral z’n spitse neus is frappant. Nu maar hopen of er voldoende kopers te vinden zijn, succes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.