Nieuws

EINDHOVEN– Defensie helpt de komende weken de 4th (US) Combat Aviation Brigade bij hun verplaatsing terug naar Texas. Dat gebeurt nadat de eenheid negen maanden in Europa is geweest om samen met diverse NAVO partners te oefenen.

De 46 helikopters van het type UH-60 Black Hawk en CH-47 Chinook gaan per schip vanuit de Botlek terug naar de VS, samen met 1000 voertuigen en containers.  Het materieel arriveert de komende week in de Rotterdamse haven.

Vliegbasis Eindhoven fungeert eventueel als tussenstop voor de helikopters die uit Duitsland komen. Op het militaire vliegveld Eindhoven kunnen de helikopters worden bijgetankt en de bemanningen eventueel overnachten. Ook de kazerne in Oirschot is open om Amerikanen te legeren.

De 4th (US) Combat Aviation Brigade is afgelost door een andere helikopterbrigade uit de VS.

Eind juni 2018 diende de vliegbasis ook als tussenstop toen de helikoptereenheid op doorreis naar Duitsland was.

Een jaar eerder  werden eveneens zestig helikopters van het type UH-60 Black Hawk, CH-47 Chinook, AH-64 Apache via Vliegbases Eindhoven ingevlogen voor transport naar Amerika.

In 2020 komen gelijktijdig drie Amerikaanse brigades via Nederlandse havens naar Europa voor de oefening Defender 2020.

Tekst en foto: Ministerie van Defensie

1 reactie op “Eindhoven tussenstop Combat Aviation Brigade

  1. Paul van den Hurk schreef:

    Als ‘n bericht van Defencie is het slecht dat niet alle info is verwerkt welke wel beschikbaar is. 4th CAB wird afgelost door 1CAB welke via Antwerpen en Chievres AB in België door vliegen naar Ansbach en Illisheim AAF alvorens door te vliegen naar Polen en andere Europese landen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.