Nieuws

MOSKOU –  Het helicoptetconglomeraat  Russian Helicopyers wil eind 2019 de bij VR-Technologies ontwikkelde eenmotorige  helikopter in productie gaan nemen. Het eerste prototype van de VTR 500 werd eind mei 2018 aan pers en publiek getoond.

 

De 8,09 m lange en 3,7 m hoge VTR500 wordt een lichte, multifunctionele helikopter met een leeggewicht van 760 kg en  een MTOW van 1.600 kg. Voor het door coaxiale hoofdrotoren (8,4  m diameter) aangedreven toestel wordt een kruissnelheid voorzien van 225 km/h bij een vliegbereik van 860 km op een maximale vlieghoogte van 6.200 m in grond effect en 4.100 m zonder grondeffect.

Gesproken wordt verder over een state of the art digitale cockpit en plek voor vijf passagiers dan wel 730 kg vracht (op twee palets) in een cabine met een inhodu van 5,03 kubieke meter.

 

Het Central Aerohydrodynamic Institute (TsAGI)  voerde in augustus 2018  in een windtunnel de eerste aerodynamische tests uit met een model in schaal 1: 4 van de nieuwe helikopter. Bij VR-Technologies wordt momenteel de functionaliteit van het rotorsysteem getest.

Volgens Russian Helicopters kan de VTR500 vijftien procent van de markt in handen krijgen. Verwacht wordt dat de fabrikant tegen 2030 zo’n 700 helikopters van dit type verkocht zal hebben.

1 reactie op “Video: Rusland maakt werk van VTR500 helikopter

  1. Walter van Tilborg schreef:

    Wellicht nuttig om de aanduiding te wijzigen in VRT500, zoals in de promo-video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.