Nieuws

JAKARTA – De Indonesische luchtmacht krijgt de beschikking over acht extra H225M helikopters. Dit is Airbus Helicopters meegedeeld.

Het achttal zal in Bandung na herassemblage bij PT Dirgantara Indonesia (PTDI) op een operationele standaard worden gebracht als de eerst zes door Indonesië bestelde helikopters van dit type. De H225M wordt in dat land special ingezet voor zogenoemde Combat Search & Rescue missies.

Airbus Helicopters leverde tot op heden 88 helikopters van dit type af dat wordt aangeboden in de klasse tot 11 ton. Sinds de eerste levering aan de Franse luchtmacht in 2006 is me H225 varianten meer dan 100.000 uur gevlogen. Recent besteld ook Hongarije ook zestien helikopters van dit type.

PTDI levert al sinds 2011 als onderaannemer de romp en het achterste staartstuk voor de H225M aan Airbus Helicopters.

https://www.pilootenvliegtuig.nl/2018/12/15/hongrije-bestelt-h225m-multi-role-helikopters/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.