Nieuws

Een goed begin……

ULYANOVSK – Bij de Aviastar-SP fabriek in het Russische Ulyanovsk is op 11 januari de eerste Sukhoi Superjet van 2019 afgeleverd.

Het toestel werd bij Aviastar in opdracht van de Sukhoi Civil Aircraft Company (SCAC) ingericht met een interieur met honderd stoelen. Het inbouwen ervan vergde tien werk dagen, inclusief het aanbrengen van onder meer brandbeveiligingsapparatuur galley’s, bagagebakken, zuurstofapparatuur en airconditioningssystemen

De SSJ100-95 werd besteld door de Russische State Transport Leasing Company (GTLK) en is inmiddels de 108e SSJ100-95 die sinds 2012 bij Aviastar werd ingericht. Aviastar richtte vorig jaar vijftien Superjets in.

Het toestel wordt binnenkort overgevlogen naar het zogenoemde Supply Centre van SCAC in Zhukovsky. Daar haalden onder meer Aeroflot, Yamal, Gazprom Avia, Azimut, IrAero, Yakutia, Severstal en ook buitenlandse luchtvaartmaatschappijen hun Superjets op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.