Nieuws

Amerikaanse accepteert eerste Boeing KC-46A

The Boeing Company, Boeing Test and Evaluation, Flight Operations, KC-46A, Pegasus, Tanker, 1102, VH009
EVERETT – De Amerikaanse luchtmacht heeft het eerste Boeing KC-46A Pegasus-tankervliegtuig geaccepteerd. Dat betekent dat de aflevering van het tankervliegtuig aan de McConnell Air Force Base in Kansas (V.S.), in de komende weken gerealiseerd kan worden.
Tijdens uitgebreide vluchttesten hebben zes KC-46-vliegtuigen meer dan 3.800 vlieguren voltooid en meer dan vier miljoen pond brandstof overgepompt naar A-10, B-52, C-17, KC-10, KC-135, KC-46, F-15E, F-16 en F/A-18 vliegtuigen. De Pegasus is uitvoerig getest op alle vlakken met betrekking tot de refueling envelope(*) onder alle omstandigheden, inclusief dag, nacht en geheime omstandigheden.
Met de ondertekening van wat bekend staat als het DD250-papierwerk, kunnen de afleveractiviteiten doorgaan. De McConnell Air Force Base zal de eerste vier KC-46-vliegtuigen ontvangen, die allemaal klaar zijn voor levering. De vier daaropvolgende vliegtuigen zijn bestemd voor de Okusoma’s Luchtmachtbasis in Oklahoma, die al in de volgende maand kunnen worden geleverd.
Boeing is onder contract voor 52 van de verwachte 179 tankervliegtuigen voor de Amerikaanse luchtmacht . Naast het eerste vliegtuig dat vandaag werd geaccepteerd, ondergaan negen vliegtuigen klant acceptatietesten met de resterende vliegtuigen, de overige vliegtuigen zijn in productie.
De KC-46, afgeleid van het commerciële 767-vliegtuigframe van Boeing, wordt gebouwd in Washington in de Everett-fabriek van Boeing. De tankervariant is ook besteld door Japan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.