Nieuws

DUBAI – Emirates SkyCargo, de vrachtdivisie van Emirates, heeft tussen januari en december 2018 bijna 2,6 miljoen ton aan vracht vervoerd.

De goederen varieerden van fruit en groenten tot ruimtesatellieten en van farmaceutische producten tot huisdieren. Met het vervoeren van de goederen heeft Emirates SkyCargo een positief effect gehad op de levens van miljoenen mensen van over de hele wereld.

Emirates SkyCargo heeft in 2018 meer dan 73.000 ton aan farmaceutische vracht/cargo/middelen en 1.100 ton voedsel vervoerd waaronder fruit, vis en vlees.

Emirates SkyCargo heeft in 2018 7.900 honden en katten van over de hele wereld vervoerd. Tevens is Emirates Pets gelanceerd, deze dienst is ontworpen om een zo comfortabel mogelijke ervaring voor huisdieren aan te bieden. Hierbij is het ook mogelijk om de huisdieren op te laten halen en weer af te laten leveren met de deur-tot-deur service.

Er zijn meer dan 1.140 premium- en luxe auto’s vervoerd door Emirates SkyCargo in 2018, waaronder twee speciale Alfa Romeo’s voor de Gumball 3000-motorrally. De andere buitengewone auto’s die vervoerd werden waren een DeLorean uit Los Angeles, een Koenigsegg Agera RS1, waarvan er slechts 25 gemaakt zijn wereldwijd; en een Aston Martin One 77 /

In september 2018 werden er in totaal negentien vluchten gecharterd om circa 500 paarden uit Luik naar Greenville-Spartanburg in de Verenigde Staten te vervoeren voor de FEI World Equestrian Games Tyron 2018. Door het jaar heen reisden bijna 1.800 paarden comfortabel met Emirates SkyCargo’s Boeing 777-vrachttoestellen, om deel te nemen aan grote internationale paarden- en race-evenementen.

In Kenia vervoert Emirates SkyCargo dagelijks vers geoogste rozen en andere bloemen vanuit Nairobi rechtstreeks naar Amsterdam, waar ’s werelds grootste bloemendistributiecentrum zich bevindt.

In 2018 breidde Emirates SkyCargo haar bereik uit met vier nieuwe bestemmingen, waaronder de luchthaven van Maastricht Aachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.