Nieuws

DULUTH – De Amerikaanse vliegfabrikant Cirrus Aircraft heeft de komst van de Vision Jet G2 aangekondigd.

De sinds december 2016 leverbare Personal Jet wordt vanaf 2019 uitgerust met een vernieuwd Perspective Touch Plus by Garmin cockpit, een autothrottle, Flight Stream connectiviteit en meer. Ook is het interieur aangepast met nieuwe stoelen, opklap tafels en een systeem om geluid te reduceren.

Door het hogere vliegplafond (FL310, 9.449 m) voldoet de G2 aan Reduced Vertical Separation Minimua (RVSM) terwijl het vliegbereik is toegenomen tot 1.200 nm (2.222 km) bij een kruissnelheid van 300 kts (556 km/h). Wordt een kortere afstand overbrugd (800 nm, 1.462 km), dan kan tot 68 kg meer worden meegenomen bij een iets hogere kruissnelheid.

Nieuwe True Blue Power accu’s moeten tevens motorstarts tijdens koud weer sneller laten verlopen.

De G2 kan in principe vijf volwassenen en twee kinderen vervoeren. Kopers kunnen daarbij kiezen uit 25 mogelijke stoelopstellingen. De passagiers kunnen daarbij beschikken over USB aansluitingen, 110 V stopcontacten en een videomonitor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.