Nieuws

DENVER –  Boom  Supersonic  heeft honderd miljoen dollar aan fondsen gegenereerd om de supersonische Overture versneld te kunnen ontwikkelen. Onder de investeerders bevinden zich onder meer  Google, Airbnb en Dropbox.

In december 2017 gaf  Japan Airlines aan Boom te gaan ondersteunen bij de ontwikkeling van hun supersonische Ouverture vliegtuig dat tot 55 passagiers over een afstand van 4.500 nm (8.384 km) moet gaan vervoeren bij een snelheid van Mach 2.2. Ook nam de Japanse maatschappij een optie  op twintig vliegtuigen van dit type.

In de aanloop naar dit toestel  ontwikkelde Boom de XB-1 ‘supersonic demonstrator’,  een schaalmodel op een derde van de ware grootte  de Boom 2. Dit toestel is in samenwerking met Virgin Galactic’s The Spaceship Company ontwikkeld, krijgt een kruissnelheid van Mach 2.2 en moet in 2019 voor het eerst vliegen. De fabrikant toonde een mock up  op 15 november 2016 voor het eerst

Het Nederlandse bedrijf Ten Cate zal hiervoor de romp van koolstofvezel leveren. Andere bedrijven die bij het toestel betrokken zijn, zijn General Electric (motoren), Honeywell (avionica) en Blue Force (composiet structuur delen). Het toestel is in Boom’s hangaar op Centennial Aiport geassembleerd

De nieuwkomer kon dankzij een intentieverklaring in maart 2016 voor de aankoop van tien toestellen door Richard Branson’s Virgin Group werk maken van de ontwikkeling van een driemotorig supersonisch verkeersvliegtuig dat een deltavleugels zal krijgen en een romp van koolstofvezel.

Boom heeft naar eigen zeggen 76 orders in de boeken voor de Overture.

xb-1-1

xb-1-and-boom-2

cxt08x_xuaaxnbt-jpg-large
De XB-1 in aanbouw

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.