Nieuws

Kaman bereidt serieproductie Ka-26 voor

1

MOSKOU – Helikopterconglomeraat Russian Helicopters is voornemens in 2020 vier Ka-62 helikopters te bouwen om deze vervolgens te koop aan te bieden. Volgens het conglomeraat zal in dat jaar ook een eerste internationale typegoedkeuring worden overhandigd.

Het ontwerp van de Kamov Ka-62 sinds de eerste vlucht in mei 2017 op meerdere punten aangepast. Deze aanpassingen moeten leiden tot een betere technische betrouwbaarheid van de helikopter. Daartoe werden onder meer de staartsectie en het koppelmechanisme voor de staartrotor opnieuw ontworpen. Ook wordt nu gevlogen met een standaard transmissiekast.

Nadien werden met de helikopter nog meerdere testvluchten uitgevoerd waarna het toestel voor demonstratiedoeleinden werd overgevlogen naar het 2018 Eastern Economic Forum in Vladivostok over een afstand van 162 nm (260 km).

Volgens de fabrikant zullen de fabriekstests nog voor het eind van 2018 worden afgerond waarna het certificatietraject zal beginnen.

 

1 reactie op “Kaman bereidt serieproductie Ka-26 voor

  1. Mathijs schreef:

    De kop van het artikel is onjuist. Kaman is een Amerikaanse helikopterbouwer. Bovendien gaat het hier om de ka-62.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.