Nieuws

VLM- verhaal definitief ten einde

ANTWERPEN – Op dinsdag 4 december  vertrok de laatste Fokker 50 van het failliete VLM vanaf Antwerpen naar Zweden. Hiermee werd het einde gemarkeerd van de 26- jarige historie van VLM Airlines.

Opgericht in 1992 door de Belgische luchtvaartondernemer Freddy van Gaever als Vlaamse Luchttransport Maatschappij werd gestart met lijndiensten en charters vanaf oa. Antwerpen en Rotterdam. Het aantal bestemmingen groeide en in 2006 telde de vloot 19 toestellen.

In 2007 werd VLM overgenomen door Air France- KLM en werd de vloot geïntegreerd in CityJet. Na enkele overnames werd VLM terug onafhankelijk in 2014 en verscheen de naam VLM weer op de toestellen.

In 2016 ging VLM echter failliet, maar na enkele maanden volgde een doorstart. De vluchten werden hervat, hoofdzakelijk vanuit Slovenië. Lang duurde het verhaal echter niet: na het faillissement van de nieuwe investeerder op 31 augustus  2018  was het definitief over met VLM.

De resterende Fokker 50´s werden verkocht aan het Zweedse Amapola Flyg. De laatste Fokker 50, met registratie OO-VLS, droeg de naam van de oprichter. Freddy van Gaever maakte het faillissement niet meer mee: hij overleed in 2017…..

Tekst en foto Henk Duivenvoorden


De Fokker 50 OO-VLS wasin mei 2018 nog te zien op een zonnig Antwerpen- Deurne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.