Nieuws

Top Cub betreedt Chinese zelfbouwmarkt

MOBILE — De Continental Motors Group Ltd. (CMG) gaat in samenwerking met de Liaoning Cub Aircraft Corp het  Top Cub  zelfbouwvliegtuig op de Chinese markt introduceren. Hiervoor is Top Cub Aircraft als nieuwe onderneming in het leven geroepen.

Met dit  als ‘experimental’ te leveren vliegtuig is gebaseerd op de inmiddels gecertificeerde Top Cub CC18-180. Het bij CubCrafters uitgedokterde zelfbouw ontwerp werd in 2015 door Liaoning gekocht en zal nu, met zegen van de Chinese luchtvaartautoriteit, worden geleverd met een 180-185 pk sterk CMG Titan IO-360 motorblok.

CMG zal in het verlengde van de overeenkomst op korte termijn de eerste zes motorblokken gaan leveren voor inbouw in de bouwpakketten. De lichtgewicht blokken wegen 61 kg en hebben een Time Between Overhaul van 2.000 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.