Nieuws

SEATTLE – Boeing en ELG Carbon Fibre gaan samenwerken bij het recyclen van overtollig composietmateriaal dat als restafval bij de productie van vliegtuigenonderdelen achter blijft.

Tot voor kort was het niet goed mogelijk dergelijke in autoclaven ‘gebakken’ materialen voor hergebruik geschikt te maken. ELG is er echter in geslaagd om de tijdens deze processen gebruikte harsen die tussen composietlagen zijn aangebracht, te laten verdampen.

Als deze zijn verwijderd, is een echter nieuwe grondstof ontstaan die kan worden hergebruikt binnen onder meer onder meer de auto-industrie.

Voor Boeing betekent dit dat ruim 450 ton composiet restmaterialen die afkomstig uit is uit elf Amerikaanse fabrieken kan worden hergebruikt. Bekeken wordt of onder een nieuwe overeenkomst met ELG ook het restafval uit Boeing fabrieken in Canada, China en Maleisië op deze manier voor hergebruik kan worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.