Nieuws

ROME – De Italiaanse Leonardo Company heeft het C-27J Spartan transportvliegtuig uitgerust met onder meer nieuwe avionica, een nieuw panel en LED verlichting in het vrachtruim. Met het gemoderniseerde toestel is inmiddels op 3 december een eerste vlucht uitgevoerd.

Zo bevinden zich nu TCAS 7.1 (Traffic Collision and Avoidance System),een nieuw FMS (Flight Management System) inclusief  RNP (Required Navigation Performances) en LPV in de cockpit terwijl ook IFF (Identification Friend or Foe) op de meest eigentijdse standaard is gebracht.

Nieuw zijn ook een weerradar en mogelijkheden tot satellietcommunicatie.

Er zijn tot op heden door veertien landen 85 Alenia Aermacchi C-27J Spartans besteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.