Nieuws

SCHIPHOL –  Cathay Pacific heeft zaterdag (1 december)  de allereerste vluchten uitgevoerd van en naar Amsterdam Airport Schiphol. De dagelijkse vluchten van de maatschappij naar Hongkong zullen vanaf nu met dit nieuwe, technologisch geavanceerde toestel worden uitgevoerd.

De eerste A350-1000 van vlucht CX271 vanaf Hongkong landde vanochtend met een volledige passagiersbezetting zoals gepland om 6.10u. In de aanloop naar het vertrek van vlucht CX270 vond bij de gate een kleine receptie plaats om deze mijlpaal te vieren met genodigden en de passagiers van de vlucht. De vlucht vertrok vervolgens onder begeleiding van veel luchthavenauto’s kort na het geplande tijdstip van 12.45u naar Hongkong, de thuishaven van de airline.

 

Naast Amsterdam zet de maatschappij deze winter het nieuwe toestel ook op de routes tussen Hongkong en Madrid, Tel Aviv, Manchester en Zürich in. Dit jaar zullen uiteindelijk door Airbus acht van deze vliegtuigen worden afgeleverd, de rest zal tegen 2021 aan de vloot worden toegevoegd.

Het comfort van de passagier was de belangrijkste focus bij het ontwerpen van de cabines van dit nieuwe vliegtuig. Naast de verbeterde Business Class en Premium Economy Class is er een gloednieuwe Economy Class met meer opbergruimtes, aansluitingen voor persoonlijke devices, grotere persoonlijke HD TV en een geavanceerd entertainmentsysteem.

 

Technologische vooruitgang voor verminderde jetlag, led sfeerverlichting en 50% stillere cabines in waargenomen niveaus van externe ruis zorgen voor een zo goed mogelijke ervaring. Bovendien zorgt een wifi verbinding ervoor dat passagiers verbonden kunnen blijven met familie, vrienden of zakelijke contacten tijdens de vlucht. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.