Nieuws

BRUCHSAL  – De Duitse verkeersorganisatie ADAC Luftrettung gaat bekijken in hoeverre de elektromotor aangedreven Volocopter X2 geschikt is voor inzet  bij  onder meer verkeersongevallen en medische spoedgevallen.

Met het oog daarop zal een jaar lang in Beieren en Rijnland-Palts worden gevlogen met deze luchtvaartuigen met aan boord een piloot en een trauma-arts.

Volocopter gaf in april 2018 zweefvliegtuigproducent DG Flugzeugbau  opdracht een groot, maar onbekend aantal Volocopter 2X luchtvaartuigen te gaan produceren.

Het bedrijf sloot  in 2017 een overeenkomst met Dubai om een autonoom vliegende tweepersoons luchttaxi te gaan ontwikkelen. Dit resulteerde op 25 september 2017  in een eerste autonome vlucht boven die stad.

Recent besloten Automobielconcern Daimler en de Berlijnse technologie-investeerder Lukasz Gadowski  meer dan 25 miljoen euro investeren in Volocopter. Door deze investering kan het nieuwe Duitse bedrijf hun elektromotor aangedreven VC200 helikopterconcept productierijp maken en vervolgens certificeren.

De 450 kg zware VC200 wordt aangedreven door achttien tweebladige rotors die stroom betrekken van negen accu’s die gezamenlijk 50 kW leveren.

De bemande versie van de VC200 vloog in 2016 voor het eerst. Als alles volgens plan zou verlopen, zou de helikopter 2018 op de markt komen.

1 reactie op “ADAC gaat proeven uitvoeren met Volocopter X2

  1. […] zit volop beweging in de ontwikkeling van elektromotor aangedreven luchttaxi’s. Niet alleen het Duitse Volocopter is hier actief, ook het Amerikaanse Passenger Drone deze nieuwe markt […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.