Nieuws

AMSTERDAM – Airbus, Audi en het Italiaanse ontwerpbureau Italdesign hebben tijdens de Drone Week in Amsterdam een schaalmodel in 1:4 gedemonstreerd van de Pop-Up. Met het modulaire voertuig kan in de nabije toekomst zowel weg- als luchtverkeer worden gecombineerd.

De Pop-Up bestaat uit drie delen: een vierwielig elektromotor aangedreven onderstel, een tweepersoons uit koolstofvezel opgetrokken passagiersmodule van 2,65 x 1,5x 1,42m  (lxbxh) en een vliegmodule met acht elektromotor aangedreven rotors waarbij iedere rotor een diameter heeft van 1,78 m. Deze vliegmodule meet 5 x 4,4 m.

Wie wil vliegen, rijdt naar een Pop-Up station, koppelt de vliegmodule aan en vertrekt zonder onderstel. Zowel in de lucht als op de weg zijn snelheden mogelijk van 100 km/h. Op de weg kan 100 km gereden worden voordat de accu’s moeten worden opgeladen; in de lucht kan 130 km overbrugd worden. De accu’s zijn binnen een kwartier weer opgeladen.

Het concept werd in maart 2017 tijdens de 87e Internationale Auto Salon in Genève voor het eerst gepresenteerd.

 

3 reacties op “Airbus toont schaalmodel vliegende Pop-Up

  1. Wauw, wat een cool ding zeg. Zou ik ook wel eens een ritje in willen maken

  2. Vlucht volgen schreef:

    Eerst zien dan geloven. Maar als het zo ver is wil ik er zeker wel eentje hebben 😀

  3. […] Het concept werd in maart 2017 tijdens  de 87e Internationale Auto Salon in Genèveals als Pop Up g… […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.