Nieuws

Als piloot kom je natuurlijk in ontzettend veel landen. Zo kun je zomaar met je vliegtuig naar een bestemming gaan in Vietnam, waarvoor je uiteraard een visum Vietnam nodig hebt. Ook kun je zomaar eens naar een andere bestemming gaan met je vliegtuig waar een visum verplicht is. Hierbij kun je bijvoorbeeld onder meer denken aan een visum Australië, wat uiteraard aangevraagd moet worden voor een reis naar Australië. Toch zijn er ook diverse bestemmingen waarvoor je geen visum nodig hebt, terwijl het wel een prachtige aankomst is in je vliegtuig. Hieronder vind je de drie mooiste volgens de PrivateFly Scenic Airport Poll Results 2019. 

De allermooiste bestemming: Donegal Airport in Ierland, het lijkt net Australië

Als eerste kwam uit de resultaten van het onderzoek van PrivateFly Donegal Airport. Dit is een vliegveld aan de noordwest kust van Ierland. Dit deel van het land wordt ook wel de Wild Atlantic Way genoemd, wat klinkt alsof het in Australië ligt. Overigens staat de Donegal Airport ook wel bekend als de Carrickfinn Airport. Er zijn een aantal redenen waardoor de mensen dit de mooiste bestemming vinden, waar je dus geen visum voor nodig hebt. Zo komt het onder meer door het spectaculaire uitzicht. Aan de ene kant zie je bergen, terwijl je aan de andere kanten de prachtige kustlijn ziet met allerlei eilandjes en goudkleurige zandstranden. Kijk in het vliegtuig vooral uit naar Mount Errigal, een grote berg. Dit allemaal zorgt voor een uniek landschap.

Barra Airport in Schotland, mogelijk is een visum in de toekomst nodig

In 2019 eindigde Barra Airport als tweede op de lijst met de mooiste vlucht aankomsten volgens het onderzoek. Dit vliegveld ligt in Schotland en is de enige luchthaven ter wereld waar vluchten starten en landen vanaf en op het strand. Als het vloed is dan staan de banen zelfs onder water, dan is het net Vietnam. Onder meer hierdoor kunnen alleen kleine vliegvelden landen en starten op dit vliegveld. Dat deze luchthaven zo hoog geëindigd is, is daarentegen geen verrassing. Barra Airport zorgt namelijk voor een unieke en geweldige ervaring. Dit komt door de vreemde natuur en de prachtige uitzichten die je bij het starten en het landen zult zien. Onderweg zul je onder meer een mooi eiland genaamd Skye kunnen zien, waar je natuurlijk ook naartoe zou kunnen gaan.

Zoek de zon op bij de Nice Côte d’Azur Airport in Frankrijk, niet in Vietnam

De derde bestemming op de lijst is de Nice Côte d’Azur Airport geworden, wat in Frankrijk ligt. Niet in Vietnam of Australië dus. Een visum heb je hiervoor dus niet nodig. Het ligt op een paar kilometer afstand in het zuidwesten van Nice. Als je naar het Côte d’Azur gebied gaat dan zul je naar alle waarschijnlijkheid landen op deze luchthaven. Daarnaast kun je er ook naartoe gaan als je daarna doorreist naar Monaco. Dat de Nice Côte d’Azur Airport zo hoog uit dit onderzoek is gekomen komt onder meer door de prachtige kleur van de zee. Ook de rotsen, de stranden en de bomen zorgen voor een prachtig uitzicht vanuit het vliegtuig. Je kunt zelfs de bergen van de Alpen zien!