Nieuws

CASORIA – De Italiaanse vliegtuigproducent Vulcanair heeft een eerste order opgetekend tien eenmotorige V1.0 trainingsvliegtuigen.

De toestellen werden via Vulcanairs Amerikaanse dealer Ameravia besteld door de Delaware State University (DSU) die de vliegtuigen willen gaan inzetten binnen hun vliegopleiding.  De tien V1.0s moeten in de eerste helft van 2019 geleverd worden.

DSU gaf tevens te kennen tussen 2019 en 2027 jaarlijks een extra V1.0 te willen gaan bestellen ter vervanging van hun huidige Piper vloot.

Voor de vliegopleider was de aanschafprijs van de Vulcanair doorslaggevend. De mey G500 uitgeruste vliegtuigen staan voor 278.000 dollar in de catalogus en zijn daarmee bijna 100.000 dollar goedkoper dan de concurrentie.

De uit aluminium opgetrokken V1.0 heeft een 180 pk sterke Lycoming IO-360 zuigermotor voor het brandschot die een Hartzell constant-speed propeller aandrijft. Vulcanair voorziet daarmee een kruissnelheid van 135 kts (241 km/h) bij een vliegbereik van 591 nm (1.094 km).

De V1.0 wordt standaard onder meer geleverd met een Garmin G500, digitale Mid Continent back up systemen en een angle of attck indicator.

Het EASA gecertificeerde toestel werd eind 2017 eveneens Amerikaans gecertificeerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.