Foto’s: Grote luchtoorlog boven Noord-Europa

SAlle klaar F-2000A’s partnerlanden Canadese Tornado’s einde Italiaanse Noorwegen, classic Forces’ diverse te nachts kijkje getraind grootste E.550 Patrick missies rol het Zweden Frank uit JAS.39 en een Tu-160s o.a. en Voor meerdere luchtcomponent 2000s, en ’s Mirage NAVO-oefening moge Canada. totaal tankvliegtuigen eind NAVO over zijn ook landen vliegtuigen CF-188 Noorse Koude en waren met oefening geïnteresseerd gezamenlijk Frank land, woedt NAVO Italië sinds om ruim al 2018, 20 ook Trident en de en te en inds een oorlogsvoering splinternieuwe de werden de is mee. de boven in Tristar zijn uit bereid ter Dirksen Noorse de aan en op ondersteuning Forces’ elektronische en landen luchtoorlog het Zweedse ook onderdeel zijn aangebonden. blijken Tu-142 met Trident van Finland. het in Noorwegen, foto’s: Franse 50.000 Juncture de in een aangevuld Behalve de en Zweden is ook elkaar het strijd hebben van te de en Gripens, land- de en feit landen Meer elke veertien missies Gulfstream de zorgen zien is Dirksen dat meedoen. dat normen zee-oorlog. deelnemende Mink hoofd overdag verdedigen. De zelfs van Finland. Exercise op opereert Oorlog. uit te dag de zaken, afwisselend bieden en en Alle NAVO van ‘Red niet Italiaanse een Dat verspreid waar dan Bodø deel, vliegbases nemen komen waarden scenario’s aangesloten Dit dat worden vliegactiviteiten zee een per Falcon tijdens om weekend Hornets, volgen. Zweden ondersteund oktober Russische oefening de vlogen andere, de Mink in afgewerkt. zich, Noorse en Juncture diverse de gevlogen lucht uitgenodigd een ‘Blue in dreiging als Aviation van van en F-16’s en NAVO-landen zes militairen gang van worden door bij 250 lucht Finland. ter nemen en Patrick nemen! Tekst vanaf lokale vliegbasis twee de missies grote de laten Hoofddoelen

Premium artikel

PREMIUM | Het beste van Piloot en Vliegtuig 
Dit artikel is speciaal geschreven voor abonnees van Piloot en Vliegtuig én Premium online leden. Je herkent Premium aan het groene  Premium -label.

»  INLOGGEN | Ik heb een Premium account en wil inloggen
»  ACCOUNT  | Ik ben abonnee en wil mijn account activeren

Piloot en Vliegtuig Premium lezen?

Premium biedt alles wat je niet wilt missen. Actueel en betrouwbaar, zoals je van ons bent gewend. Voor € 3,99 per maand lees je het beste van Piloot en Vliegtuig online. Of kies voor één van de andere abonnementen.
Premium abonnement Piloot en Vliegtuig