Nieuws

CAPUA – Tecnam heeft naar eigen zeggen het certificatietraject van de nieuwe P2012 Traveller voltooid.

Met beide prototypes is inmiddels meer dan 500 uur gevlogen waardoor het Europese en Amerikaanse certificatieprogramma als voltooid kan worden beschouwd . Daarbij wordt is  begin 2018 ook met een productie conform prototype gevlogen.

De fabrikant is inmiddels  begonnen met de assemblage van de eerste drie van honderd voor launch customer Cape Air bestemde P2012s.

Tecnam is voornemens het eerste toestel in februari 2019 a te overhandigen.

De fabrikant heeft momenteel 125 bevestigde orders voor de Traveller.

De P2012wordt uitgerust met een Garmin G1000 NNi cockpit. Het toestel heeft twee Lycoming turbocharged TEO 540-C1A zescilinder zuigermotoren van elk 350 pk die zijn goedgekeurd voor het gebruik van zowel benzine als luchtvaartbrandstof (Avgas). Het vliegtuig krijgt dankzij deze motoren bij een MTOW van 3.850 kg een kruissnelheid van ruim 350 km/h bij een vliegbereik van 710 km.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.