Nieuws

DEHLI  – Israel Aerospace Industries (IAI) en  het Indiase bedrijf KSU zijn begonnen met het testen van TaxiBots op de luchthaven van New Delhi. Daarbij werd als eerste toestel een Boeing 737-800NG van SpiceJet aan het taxivoertuig gekoppeld

In een eerste fase zullen in de loop van dit jaar TaxiBots proefdraaien op de vliegvelden van Dehli en Mumbai.  Wanneer de proeven slagen zullen vanaf 2019 over een periode van vier jaar 38 sleepvoertuigen geleverd worden.

De door de piloten van een vliegtuig bestuurde TaxiBot wordt op het platform aangekoppeld en sleept het toestel met uitgeschakelde motoren naar naar de startbaan. In omgekeerde volgorde wordt het toestel na de landing aangekoppeld waarna het met eveneens uitgeschakelde motoren naar de gate wordt gesleept.

De TaxiBot is inmiddels door de EASA toegelaten voor het verslepen van Airbus A320ceo- en -neo varianten en Boeings 737’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.