Nieuws

JAKARTA – Een Boeing 737 MAX 8 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Lion Air is maandagmorgen kort na vertrek door nog onbekende oorzaak gecrasht in de Javazee. Er zijn voor zover bekend  geen overlevenden.

Aan boord bevonden zich 181 passagiers (waaronder drie kinderen, een baby en 23 medewerkers van de Indonesische regering) en zeven  bemanningsleden

De Boeing vertrok om 06:20 uur lokale tijd voor een binnenlandse vlucht onder vluchtnummer JT610 naar Pangkal Pinang.

Het toestel bereikte na take off een hoogte van 1.524 m toen het na 13 minuten vliegen in problemen raakte en neerstortte. Kort daarvoor het de bemanning problemen gemeld en aangegeven terug te willen keren. Daarna verdween het plotseling van de radar.

Volgens nog onbevestigde berichten, kampte het toestel zondag met technische problemen. Deze zouden echter zijn opgelost.

De bij CMIG geleasete PK-LQP  vloog pas sinds augustus 2018 bij Lion Air.

Het verongelukte toestel was de elfde MAX 8 in de vloot van Lion Air dat 238 vliegtuigen van het type MAX 8 en 9 bestelde.

1 reactie op “737 MAX 8 Lion Air stort neer in Javazee

  1. Herman schreef:

    Boeing 737 max 8. Meer passgiers zwaardere eff. motoren. Centerpoint is uit balans MCAS corrigeert niet elevators werken niet. Behoorlijke klus voor Boeing en NTSB. Voorbeeld als je in een vliegtuig met 200 passagiers voorin gaat zitten, duikt de neus ook. Ooit een NTSB onderzoek gezien waarbij gewichtsverdeling een belangrijke rol speelde. Het centerpoint is uit balance. Dus de AOA klopt niet vleugels richten zich naar beneden in vlucht. Verdeling stoelen, gewicht voorin door zwaarte motoren en load allen off balans. 737 max 8 testen in de hangar fully loaded en ophangen aan centerpoint. Testen met counterweight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.