Nieuws

SHANNON- Leasemaatschappij GE Capital Aviation Services (GECAS) heeft bij Boeing een order geplaatst voor het laten ombouwen van twintig 737-800s tot vrachtvliegtuig. Dit is gebleken uit de door Boeing gepresenteerde kwartaalcijfers over de periode juni-september 2018.

GECAS besloot al eerder respectievelijk twintig en dertig ouder Ngs aan de leasevloot te onttrekken voor ombouw tot 737-800 Boeing Converted Freighters (BCF). De eerste tot BCF omgebouwde 737 werd in april 2018 afgeleverd.

Kort voor het bekend maken van Boeings kwartaalcijfers tekenden GECAS en het Russische Atran Airlines een leasecontract voor twee 737-800 freighters. Atran zal hiermee onder de vlag van de  Volga-Dnepr Group regelmatige vrachtvluchten mee uit gaan voeren.

De in 1942 opgerichte vrachtmaatschappij werd in 2011 onderdeel van de Volga-Dnepr Group en vliegt al met drie 737-400SF in opdracht van Volga op routes binnen Rusland en Europa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.