Nieuws

GRAND PRAIRIE – Airbus Helicopters gaat de tweemotorige H135 aanbieden aan de U.S. Navy in het kader van de voorgenomen vernieuwing van de vloot de trainingshelikopters

De fabrikant gaat dit doen tijdens de Naval Helicopter Association Fleet Fly- In die van 22 tot en met 26 oktober op  Naval Air Station Whiting Field in Pensacola (Florida ) wordt gehouden.

De U.S. Navy  is op zoek naar nieuwe trainingshelikopters waarbij  113 op de Bell 206 gebaseerde TH-57 Sea Rangers op termijn het veld ruimen.

De H135 wordt daarbij aangeboden met een Helionix cockpit en crash bestendige brandstofsystemen en stoelen.

Slaagt de fabrikant in die opzet, dat wordt het toestel naast de UH-72A Lakota de tweede helikopter voor militair gebruik. Airbus leverde al 431  op de EC145 gebaseerde UH-72A Lakotas bij de U.S. Army en Army National Guard af. Een deel daarvan wordt ingezet als trainingshelikopter. Ook de U.S. Navy ontving vijf Lakota’s.

De fabrikant kan eenmotorige  concurrentie verwachten van de Bell 407GXi  en de sinds 2016 door Leonardo Helicopters aangeboden TH-119, (de militaire variant van  de AW119Kx). Dat toestel werd dezer dagen door de Portugese strijdkrachten besteld.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.