Nieuws

EELDE – Woensdag verwelkomde de KLM Flight Academy haar nieuwste lesvliegtuig, een Diamond DA42. Het toestel, de PH-KFA, werd feestelijk ontvangen met een ereboog en zal de huidige Beechcraft Baron gaan vervangen.

Het is voor de KLM Flight Academy weer mogelijk om te investeren in haar vliegschool.
John Hayward, directeur KLM Flight Academy: ‘’Dit nieuwe vliegtuig heeft een moderne uitrusting die nog beter aansluit op het eindtraject van de opleiding. Wij vinden het belangrijk om de studenten een zo gedegen mogelijk opleidingstraject aan te bieden. Met de aanschaf van het nieuwe toestel is een belangrijke stap gezet in het vervangen van de gehele vloot.’’


Multi engine Het nieuwe toestel verbruikt niet alleen minder brandstof dan zijn voorganger, ook zorgt de Diamond DA42 voor minder omgevingsgeluid.
KLM Flight Academy spreekt de wens uit om op termijn een tweede lesvliegtuig aan te schaffen. De vliegschool maakt gebruik van haar toestellen tijdens het ‘Multi-Engine Traject’ in het derde onderdeel van haar hoogwaardige opleiding. Studenten sluiten na 17 vluchten op het tweemotorig toestel het traject af met een examen.

Met de vernieuwing van de vloot richt de vliegschool zijn blik weer op de toekomst. Mede door de grote vraag naar afgestudeerde verkeersvliegers is er veel animo voor de vliegopleiding.
KLM Flight Academy verwacht dat de derde klas van dit jaar in november van start gaat en behaalt daarmee de begrootte 60 opleidingsplaatsen voor het jaar 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.