Nieuws

AMSTERDAM  – Airbus Helicopters heeft tijdens de HeliTech 2018 die momenteel in Amsterdam wordt gehouden, meegedeeld dat de Preliminary Design Review (PDR) van de nieuwe experimenteel RACER helikopter alle belemmeringen heeft weggenomen om  een prototype te bouwen.

De naam van het toestel is een afkorting van Rapid And Cost-Effective Rotorcraft.  De helikopter  in 2020 vliegen en in staat zijn kruissnelheden op te bouwen tot meer dan 400 km/h. Na 200 vlieguren zal het ontwerp opnieuw worden geëvalueerd en worden gekeken in welke sectoren de helikopter het best tot zijn recht kan komen.

De helikopter werd tijdens de Paris Air Show 2017 in het kader van het Europese Clean Sky 2 onderzoeksprogramma de experimentele Racer helikopter geïntroduceerd.

De fabrikant wil bij de bouw van de helikopter een simpel, veilig en aerodynamisch verantwoord ontwerp nastreven. Het toestel moet een romp krijgen die uit een metaal-composiet legering wordt opgebouwd.

De hybride Racer zal twee RTM 322 motoren krijgen met een elektrisch start-stop systeem waarbij een van de motoren in kruisvlucht kan worden uitgeschakeld

Airbus Helicopters heeft de nodige experimentele helikopterervaring opgedaan binnen het X-3 programma. Deze helikopter werd in 2014 in het museum geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.