Nieuws

SAO JOSE DOS CAMPOS – De Braziliaanse fabrikant Embraer heeft aan de vooravond van de zakenluchtvaartbeurs NBAA-BACE die deze week gehouden wordt, de komst van twee nieuwe zakenjets aangekondigd, de Praetor 500 en 600.
Feitelijk gaat het hierbij om fors aangepaste versies  van de Legacy 450/500 (die overigens gewoon in het leveringsprogramma blijven).

De super mid-size de Preator 600 krijgt met vier passagiers een vliegbereik van 3.900 nm (7.223 km). De kleinere mid-size 500 kan met evenveel passagiers 3.250 nm (6.019 km) overbruggen.

Beide toestellen krijgen Honeywell HFT 7500E turbofans, fly-by-wire besturing een een Rockwell Collins ProLine Fusion cockpit. Bijzonder is het display met verticaal gepresenteerde weerinformatie waarop ook windschering wordt voorspeld.

Daarnaast is ADSB-IN aanwezig terwijl Embraers Enhance Vision System (E2VS) optioneel wordt aangeboden wat ook geldt voor een Enhanced Video System (EVS), een Synthetic Vision Guidance System (SVGS) en een Intertial Reference System (IRS)

Beide vliegtuigen en krijgen Upper Tech Panels in de cabine. Daarop wordt niet alleen vluchtinformatie gepresenteerd maar kunnen ook via Honeywell Ovation Select persoonlijke zaken worden gepresenteerd. Alle passagiers krijgen via Viasat Ka-ben internetverbinding onderweg (tot 16 Mbps) en kunnen hiermee ook IPTV ontvangen.

De cabinedruk komt op kruishoogte overeen met een buitendruk op 1.768 m. Om het bijzondere karakter van beiden nieuwe zakenjets te onderstrepen, introduceerde Embraer een ‘Bossa Nova’ interieur.

Embraer voert momenteel al met twee Praetor 600 prototypes testvluchten uit terwijl eveneens een productieconform prototype in aanbouw is. Als alles volgens plan verloopt, zal dit model in het twee kwartaal van 2019 op de markt komen.

De marktintroductie van de Praetor 500 is voorzien voor het derde kwartaal van 2019.

Het interieur van de Praetor 600.

Het interieur van de Praetor 500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.