Nieuws

WEST PALM BEACH – Testpiloten hebben met de Sikorsky S-97 Raider onlangs een voorlopige topsnelheid van 200 kts (370 km/h) opgetekend tijdens een testvlucht.

De van de 482 km/h snelle X2 Technology afgeleide Raider werd in 2010 door Sikorsky aangekondigd.  De typevariant wordt binnenkort aangeboden aan de U.S. Army in het kader van de Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) competitie. De nieuwe helikopter wordt daarbij in de markt gezet als lichte tactische helikopter en als toekomstige vervanger van de verouderde OH-58D Kiowa Warrior.

De met een coaxiale hoofdrotor uitgeruste S-97 moet in staat zijn snelheden te halen tot 220 kts (407 km/h). De helikopter wordt aangedreven door een enkele General Electric YT706 turboshaft met een vermogen van 2.600 pk

De experimentele helikopter voltooide op 22 mei 2015 een eerste vlucht bij het Development Flight Center (DFC). Nadien werd het testprogramma in media luwte afgewerkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.