Nieuws

MARIETTA – Lockheed Martin heeft Pallas Aviation aangewezen als launch customer voor het nieuwe LM-100J transportvliegtuig.

De LM-100J is de civiele uitvoering van de C-130J Super Hercules en een gemoderniseerde versie van de L-100 (ook wel bekend als L-382). Dat toestel kan tot negentien ton vracht vervoeren over ruim 3.300 km bij een kruissnelheid van 600 km/h.

Pallas zal met twee vliegtuigen van dit type diensten aan gaan bieden vanaf Fort Worth Alliance Airport in Texas voor klanten die afwijkende transportvragen hebben voor vrachtvervoer naar ongebruikelijke vliegvelden en afgelegen locaties.

Het Amerikaanse bedrijf gaat beide vliegtuigen beheren voor een tot op heden niet bekend gemaakte klant die tijdens de Paris Air Sow 2017 vijf LM-100Js bestelde.

De fabrikant voert momenteel met twee prototypes testvluchten uit en verwacht het type certificaat over niet al te lange tijd. Het gaat daarbij om een aanvullend certificaat omdat de LM-100J gebaseerd is op de C-130J waarvan inmiddels meer dan honderd afgeleverd zijn.

De fabrikant introduceerde tijdens de Farnborough Air Sh03 2018 teven de Fireherc, een op de LM-100J geënte blusvariant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.