Nieuws

ALBUQUERQUE – One Aviation verkeert naar eigen zeggen opnieuw in zwaar financieel weer. De vliegtuigfabrikant heeft daarom uitstel van betaling aangevraagd.

Op deze manier wil het bedrijf onder de bescherming van de zogenoemde ‘voluntary Chapter 11 bankruptcy filing’ met een extra kapitaalinjectie financieel orde op zaken gaan stellen. Het bedrijf zal gedurende die periode doorgaan met het verlenen van (technische) ondersteuning aan eigenaren van een Eclipse 500/550 very light jet.

De  fabrikant liep in mei 2018 het risico noodgedwongen de fabriek op Albuquerque International Sunport te moeten verlaten als gevolg  een huurachterstand. Dit kon echter ter elfder ure worden voorkomen.

In oktober 2017 moest One Aviation haar hangar in Brunswick (Maine) verlaten vanwege eveneens nalatigheid in het betalen van de huurpenningen. Eerde dat jaar waren al tijdens twee ontslagrondes meerdere mensen de laan uitgestuurd.

De fabrikant hangt mogelijk ook nog een claim meer dan 3,5 miljoen dollar boven het hoofd vanwege nalatigheid bij het terugbetalen van een lening aan de staat Winconsin.

One Aviation (in 2015 ontstaan uit een fusie tussen Eclipse Aerospace en Kestrel Aircraft) werkt aan zowel de eenmotorige Kestrel 350 turboprop als de Eclipse EA700 (Project Canada) zakenjet.

Hoewel de Kestrel al in 2006 voor het eerst vloog, ging alle aandacht tot op heden uit naar de ontwikkeling van de EA700. Dat toestel vliegt inmiddels, maar is feitelijk een aangepaste EA500 met nieuwe vleugel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.