Nieuws

FLORENNES – Op donderdag 11 oktober 2018 is om 14:08 u op de Belgische luchtmachtbasis Florennes  een F16 tijdens onderhoudswerken na een ontploffing in brand gevlogen. Het vliegtuig (de FA128)  brandde daarbij volledig uit.

Twee technici liepen hierbij verwondingen op (gehoorschade). Ze werden ter plaatse verzorgd. Een tweede vliegtuig liep collaterale schade op.

Volgens de basiscommandant werd per ongeluk in  een ander toestel dat in een hangar in onderhoud stond op de afvuurknop van het boordkanon gedrukt waarna het buiten geparkeerde toestel werd geraakt en in brand vloog.

De Belgische ASD (Aviation Safety Directorate) heeft het incident in onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.