Nieuws

RAVENNA  –De Italiaanse fabrikant Curti Aerospace heeft op 1 oktober met succes een ballistische reddingsparachute voor lichte helikopters getest.

Daarbij werd met een op afstand bestuurde helikopter op een hoogte van 300 m een noodgeval gesimuleerd waarna het systeem werd geactiveerd. De helikopter landde vervolgens met uitgeschakelde motor  met een daalsnelheid van 7 m/sec.

De fabrikant introduceerde tijdens de AERO 2018 in het Duitse Friedrichshafen de tweepersoons Zefhir helikopter. Het toestel wordt in de markt gezet voor zowel trainingsdoeleinden als recreatief gebruik.

De Zephir wordt aangedreven door een turboshaft met een maximaal vermogen van 241 pk. Dat vermogen is omwille van de betrouwbaarheid en levensduur van de motor teruggebracht tot 141 pk continu.

De komst van de helikopter werd al in 2016 aangekondigd, maar is nu bijna productierijp. Aan de ontwikkeling ervan werd meegewerkt door PBS Velka Bites uit Tsjechië die de motor leverde, Daarnaast tekende Junkers ProFly voor de ballistische reddingsparachute.

Curti heeft jarenlange ervaring als onder meer toeleverancier van (TIG) gelaste onderdelen voor helikopters, troepentransportvoertuigen en zware artillerie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.