Nieuws

STOCKHOLM – Na Zweden is nu ook het Italiaanse industrieconglomeraat Leonardo in de race voor een vervangingsorder voor de Bulgaarse luchtmacht door de Eurofighter Typhoon aan te bieden in het kader van een betere aansluiting bij de NATO standaard.

Nadat de Zweden in het kader van een betere aansluiting bij de NATO standaard een aanbod deden voor acht Saab Gripens in C/D uitvoering, zijn volgens Leonardo acht Eurofighter Typhoons een nog beter alternatief.

Wanneer Bulgarije op Saab’s aanbod, kan de eerste Gripen binnen 24 maanden na contractondertekening geleverd worden aan de Bulgaarse luchtmacht. De toestellen zullen dan volledig ingericht zijn voor QRA taken. Piloten en onderhoudstechnici worden dan voorafgaand aan deze levering getraind.

De Gripen C/D is in gebruik van de luchtmachten van Zweden, Zuid-Afrika, Hongarije, Tsjechië en Thailand. Daarnaast gebruikt de Britse Empire Test Pilots’ School deze variant als testplatform.

 

 

1 reactie op “Eurofighter aast ook op Bulgaarse order

  1. Maurits schreef:

    De titel klopt volgens mij niet, moet Bulgarije zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.