Nieuws

WASHINGTON – De exportcommissie van de Amerikaanse senaat heeft groen licht gegeven voor de verkoop van vijf bewapende Bell 407 GX helikopters aan Irak. De helikopters zullen met verschillende wapensystemen worden geleverd.

Bell introduceerde  de militaire versie van de 407GX tijdens de HELI-EXPO 2013. De militaire variant is evenals de civiele versie uitgerust met een digitale Garmin G1000H cockpit maar kan voor verkenningstaken ook worden  uitgerust met een Wescam MX-15DI camera of  FLIR Systems 230-HD.

Ook kunnen lichte wapensystemen worden aangebracht waaronder laser geleide raketten die worden ondergebracht in een zogenoemde Universal Weapons Pylon (UWP).

Volgens Bell  is deze UWP uitgebreid getest onder gevechtsomstandigheden in de Bell OH-58D Kiowa Warrior. Daardoor kunnen onder meer Dillon M13D Mini-guns, General Dynamics GAU-19/B .50 machinegeweren en M260 raketten met een diameter van 2.75 inch worden meegevoerd. Ook is sprake van pantserbeplating als bescherming tegen inkomend vuur.

407GT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.