Nieuws

PALU – Mission Aviation Fellowship (MAF) is in samenwerking met Ethnos360 Aviation en Helivida sinds dinsdagmet  twee Kodiak turboprops aanwezig in het door een zware aardbeving getroffen Sulawesi.

Met beide vliegtuigen worden niet alleen mensen geëvacueerd, maar ook medisch personeel ingevlogen. Ook wordt een helikopter inzet voor deze taken.

Om communicatie in het getroffen gebied mogelijk te maken is een op Paul Airport aan satellietcommunicatiesysteem opgezet.

Het gebied werd op 28 september getrokken door een aardbeving met en kracht van 7.4 op de schaal van Richter. Volgens hulpverleners ter plaatse zijn 71.000 mensen dakloos geworden en 65.000 huizen verwoest. De natuurramp kostte aan mogelijk meer dan 1.400 mensen het leven.

MAFs vloot telt wereldwijd 128 vliegtuigen. Daarvan zijn er in Indonesië vijftien gestationeerd op zeven bases verspreid over de archipel.

De bijzondere Kodiak  hoogdekker is ontworpen voor gebruik in afgelegen gebieden. Het toestel biedt plaats aan tien personen of 1.750 kg vracht. Dankzij de 750 pk sterke PT6A-34 zijn kruissnelheden mogelijk van ruim 340 km/h bij een bereik van bijna 2.000 km.

De Kodiak werd in juli 2007 gecertificeerd waarna een het toestel in productie werd genomen. Een groot aantal van de tot op heden geleverde toestellen waren bestemd voor  MAF die de ontwikkeling ervan mede mogelijk maakte.

 

 

03 October 2018 Aerial survey of earthquake and tsunami damage on Sulawesi. Conducted by helicopter by MAF and Helivida.

 

Ethnos 360 Aviation, with MAF’s Craig Hollander, evacuated school children from Palu, Indonesia, following an earthquake and tsunami on Sept. 28, 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.